Mediation

Als het niet lukt om samen met uw partner afspraken te maken over de echtscheiding kan ik u helpen als mediator. Een mediator is onpartijdig en bemiddelt tussen u en uw partner.

Als mediator neem ik geen beslissingen: ik begeleid het gesprek tussen u en uw partner en help een oplossing te vinden, waarmee u beiden kunt leven. Deze afspraken zet ik op papier en vraag daarna op gemeenschappelijk verzoek echtscheiding aan bij de rechter. De rechter spreekt de echtscheiding uit en keurt in zijn uitspraak uw afspraken goed. Deze procedure duurt 6 weken.

Als het niet lukt om samen met uw partner afspraken te maken vraag ik als uw advocaat voor u eenzijdig de echtscheiding aan bij de rechtbank. Ik stel een verzoekschrift op waarop de advocaat van uw partner in een verweerschrift kan reageren. De rechter nodigt beide partners uit voor een zitting bij de rechtbank. De rechter spreekt na de zitting de echtscheiding uit. De rechter kan hierbij beslissingen nemen over de zaken, waar u het niet over eens bent zoals over uw woning of omgang met de kinderen. Deze procedure duurt 4 tot 5 maanden.

“Heb geen moment getwijfeld aan de deskundigheid. “

Cynthia, Zaandijk

Laat een bericht achter

Telefoon

020.3200046

Email

sprenkeling@loosboukema.nl

Adres

Loos & Boukema Advocaten

Marnixstraat 184, 1016 TH, Amsterdam

Uren

Ma – Vrij: 10:00 – 18:00

advocaat score review award