Hulp bij Echtscheiden

Het merendeel van mijn echtscheidingspraktijk bestaat uit zaken die zonder tussenkomst van een rechter worden afgedaan.

Als Gezinsadvocaat behartig ik niet de belangen van één cliënt, maar de belangen van het hele gezin. Ik hou daarbij rekening met het welzijn en de wensen en belangen van zowel de kinderen als de ouders en regisseer op deze wijze de scheiding. Je kunt de gezinsadvocaat zien als een casemanager die de ouders in het hele traject blijft begeleiden.

De focus ligt daarbij op de belangen van de kinderen en het bereiken van een duurzame invulling van gelijkwaardig ouderschap.

Van groot belang is om je te realiseren dat je het helemaal niet eens hoeft te zijn om toch tot een gelijkwaardige invulling van het  ouderschap te komen.

 Collaborative Divorce

Collaborative Divorce is een soort overlegscheiding tussen mediation en procederen in,  waarbij ieder een eigen advocaat heeft die tezamen met de partners de onderhandelingen begeleiden en zorgen  dat de scheiding voor beiden integer, respectvol en constructief verloopt.

Een overlegscheiding biedt het voordeel van de vertrouwelijkheid en inspraak van mediation maar tevens de zekerheid dat je eigen advocaat je belang behartigt.

Als men de mediation fase voorbij is maar een gevecht in de rechtbank wil voorkomen, biedt overlegscheiding uitkomst.

 

Heeft u hulp nodig?
We kunnen uw zaak samen bespreken wanneer u een mail stuurt of inloopt op het kosteloos juridisch spreekuur. Lees er hier meer over.

advocaat score review award